تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۱
کد خبر : 90995

آخرین خداحافظی روحانی

آخرین خداحافظی روحانی

روحانی و تیمش در پی این تفکر که اروپا با دونالد ترامپ مخالفت خواهد کرد، اجرای برنامه «اقتصاد مقاومتی» را که در راستای کاهش پیامدهای تحریم ها بود، کنار گذاشتند. در نتیجه، اقدامات ترامپ برای اقتصاد ایران، بسیار دردناک تر از بسته تحریم های باراک اوباما و بیل کلینتون تمام شد.

دیپلماسی ایرانی: آیت الله خامنه ای، مقام معظم انقلاب ایران برای آخرین بار، با حسن روحانی دیدار کرد. احتمال دارد، از این پس، روحانی هرگز ملاقات شخصی با رهبر دینی ایران نداشته باشد و فقط در جلسات کلی با وی دیدار کند. این آخرین فرصت بود تا تمامی سخنان گفته شود.

به گفته آیت الله خامنه ای، فعالیت دولت روحانی در رویکردهای گوناگون یکسان نبود. در برخی موارد، کافی و در برخی موارد نیز ناکافی بوده است. ناظران خارجی و هواداران روحانی فورا، تلاش کردند تا این سخنان رهبر را به سیاست خارجی ربط دهند، اما آیت الله خامنه ای از چیز دیگری سخن می گفت. منظور وی، شکست کامل دولت روحانی در دستور کار سیاست داخلی بوده است.

روحانی و تیمش در پی این تفکر که اروپا با دونالد ترامپ مخالفت خواهد کرد، اجرای برنامه «اقتصاد مقاومتی» را که در راستای کاهش پیامدهای تحریم ها بود، کنار گذاشتند. در نتیجه، اقدامات ترامپ برای اقتصاد ایران، بسیار دردناک تر از بسته تحریم های باراک اوباما و بیل کلینتون تمام شد.

می بایست خاطر نشان کرد که محمود احمدی نژاد در دوره ریاست جمهوری اش، تمامی تلاشش را به کار برد تا اقتصاد کشور را سر پا نگه دارد. در زمان ریاست جمهوری او، مردم ایران از افت سطح زندگی شکایت می کردند، اما در دوره روحانی به معنای واقعی کلمه، به خاطر وضعیت نابسامان اقتصاد و زندگی، شروع به فریاد کشیدن کردند.

اصلاح طلبان تمامی تخم مرغ ها را در یک سبد قرار دادند و روی رسیدن به توافق با غرب حساب کردند. اما، عصر طلایی برای آنان فرا نرسید. اصلاح طلبان پیشنهادهای معقول مخالفان سیاسی خود را بدون کمترین بررسی رد کردند. باید خاطر نشان کرد که اصلاح طلبان و عمل گرایان در قیاس با اصول گرایان کم تحمل تر هستند.

نخستین گام ابراهیم رئیسی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، این بود که از تمامی محافل سیاسی – صرف نظر از تفاوت دیدگاه ها – درخواست کرد تا نظراتشان را در خصوص خروج از بحران بیان کنند.

ایران به خاطر کوته بینی و تنگ نظری روحانی ناگزیر شد تا هزینه زیادی را متحمل شود. بحران اقتصادی سراسر کشور را فرا گرفته و کمترین پیروزی در جبهه های خارجی حاصل نشده است. نام روحانی در تاریخ ایران به عنوان «رئیس جمهور ناامیدهای پی در پی» ثبت خواهد شد.

رئیس جمهوری جدید ایران از قدرت و قاطعیت کافی در اجرای اقدامات ضد بحران برخوردار است. تیم رئیسی قوی و فهمیده هستند. در مجلس شورای اسلامی نیز اکثریت کرسی ها به اصول گرایان تعلق دارد و این یعنی در رابطه با ایجاد تغییرات برای مدرنیزه شدن کشور مشکلی پیش نخواهد آمد.

احتمال حاصل شدن توافق با امریکا و تنش زدایی با عربستان سعودی بسیار زیاد است. اما، راه پیش روی ایران آسان نخواهد بود. در حال حاضر، از رئیسی انتظار می رود تا به دستور کار سیاست خارجی توجه بیشتری نشان دهد، اما وی قصد دارد، تمرکزش را بر مشکلات داخلی کشور معطوف کند. صبر و زمان چیزی هستند که ایران و رئیس جمهوری جدیدش به آن نیاز دارند.

https://www.shahrekhabar.com

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.