فضای تیره داخل آمریکا علیه ایران/ رسانه های آمریکایی دموکرات هم مخالف برجام شدند

بایدن

از زمان خروج دونالد ترامپ از برجام تا زمان جاری، رسانه ها  و سیاتمداران آمریکایی رویکرد خاصی در قبال برجام، مذاکرات هسته ای و ارتباط ایران و ایالات متحده داشته اند. می توان مدعی شد که رویکرد رسانه ها در این موضوع مطابق با رای سیاستمداران (به خصوص سناتورها و نمایندگان کنگره) آمریکایی است.

به طور کلی می توان نظر سناتورها و نمایندگان کنگره آمریکا را در مورد برجام و توافق هسته ای با ایران به سه دسته تقسیم کرد. این سه دسته بدین ترتیب است:

الف. مخالفان همیشگی برجام: سناتورهای غالبا جمهوری خواه و طرفداران ترامپ از کسانی هستند که همیشه مخالف برجام بوده اند. آنها منتقد سیاست باراک اوباما بوده و معتقد بودند توافق برجام بیشتر به نفع ایران است نه ایالات متحده. از این رو، با خروج دونالد ترامپ از برجام بسیاری از این سناتورها و نمایندگان جمهوری خواه خوشحال شدند.
ب. موافقان همیشگی برجام: طیفی از دموکرات ها که همسو با باراک اوباما و جو بایدن هستند معتقدند هرگونه توافقی بهتر از عدم توافق است. این طیف قبول دارند که انتقاداتی به برجام وارد است اما در عین حال، تاکید دارند که تنها راه دیپلماتیک برای حل مساله هسته ای ایران «برجام» است. رابرت مالی و تیم سیاست خارجی بایدن به این دسته تعلق دارند.
ج. طیف خاکستری: گروهی از سناتورها و سیاستمداران غالبا دموکرات موافق برجام و توافق با ایران هستند اما با مذاکرات جدید و سیاستی که بایدن و بلینکن و رابرت مالی پیش گرفته اند مخالف هستند. این طیف معتقدند که توافق جدید به هیچ وجه به نفع آمریکا نیست و باید لحن و سیاست آمریکا در قبال آمریکا تغییر کند. سیاستمدارانی چون باب منندز، ریچارد نفیو و آرین طباطبایی از این جمله اند

رسانه های آمریکایی که از صف موافقان برجام خارج شده اند

می توان نگرش رسانه ها به موضوع توافق هسته ای با ایران را نیز بر اساس سه طیف بالا و روند موجود در آنها تقسیم کرد. برخی سیاستمداران همیشه موافق برجام و برخی همیشه مخالف آن بودند.

تعدادیاز رسانه ها چون «فاکس نیوز» به علت تمایلات جمهوری خواهانه همیشه مخالف برجام بوده اند. برخی دیگر همچون نیویورک تایمز، همواره نگاهی اعتدالی به موضوع برجام داشته اند.

به عنوان مثال، شورای سردبیری روزنامه «وال استریت ژورنال» که در زمان ترامپ، منتقد شدید او و سیاست هایش

در قبال برجام بود،

در یادداشتی تندعلیه مواضع دولت دموکرات جو بایدن، به این دولت درباره حصول توافق ضعیف با ایران هشدار داد.

پایگاه «د هیل»، که در زمان ترامپ انتقادات زیادی را به رئیس جمهور آمریکا وارد می ساخت نیز حالا مقالات زیادی علیه بایدن،

برجام و توافق هسته ای با ایران می نویسد.

این باور وجود دارد که این موضوع آخرین نقطه بن بست در مذاکرات نزدیک به یک سال و نیم بین دو کشور (درباره احیای برجام) باشد.

هر دو طرف (ایران و آمریکا)تاکنون به دلیل فشارهای سیاسی داخلی در کشورهای متبوع خود از تسلیم شدن در زمینه این موضوع خودداری کرده‌اند.» (اینجا بخوانید).

بیشتربخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *