میزگرد| سیری در "سیره، ایدئولوژی و تفکر" شهید مطهری / مارکسیستها چگونه در برابر قلم "استاد" زانو زدند؟ + فیلم
میزگرد| سیری در "سیره، ایدئولوژی و تفکر" شهید مطهری / مارکسیستها چگونه در برابر قلم "استاد" زانو زدند؟ + فیلم
گروه استانها ـ متفکر شهید علامه مرتضی مطهری، سالهای متمادی عمر با برکت خود را صرف احیای تفکر ناب اسلامی کرد تا گامی بلند در جهت بنای تمدن اسلامی بردارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، متفکر شهید علامه مرتضی مطهری، سالهای متمادی عمر با برکت خود را صرف احیای تفکر ناب اسلامی کرد تا گامی بلند در جهت بنای تمدن اسلامی بردارد.
این متفکر اسلامی افتخار شاگردی بزرگانی همچون علامه طباطبایی، امام خمینی(ره)، میرزا علی آقای شیرازی و آیتالله بروجردی را در زندگی خود داشته و شاگردان زیادی را در مسیر مکتب اسلام تربیت و تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرد.
شهید مطهری هر کجا که اسلام را در خطر میدید، با تمام وجود مقابل انحرافات و کجرویها میایستاد این در حالی است که روش وی در اثبات مبانی عمیق اسلامی، به صورت علمی، عقلانی و بدون هیچگونه تعصبات بیجا بوده است؛ به همین علت در بسیاری از اوقات دشمنان اسلام و انقلاب در برابر علم متعالی این شهید عالی مقام شکست خوردند و تنها راه ایستادگی در برابر تفکرات شهید مطهری را ترور وی دانستند.
گروهک تروریستی فرقان در پی اقدامی ناجوانمردانه در 12 اردیبهشت سال 1358، علامه مطهری را به شهادت رساندند اما نکته قابل تأمل آن است که روز به روز با گذشت با زمان، نیاز به تأملات آن شهید متفکر بیش از گذشته در بین جوامع مسلمان احساس می شود و این نشان از ارزش والای تفکرات مستحکم وی در راستای آموزش و پیاده سازی تعالیم اسلامی در جامعه دارد.
به مناسبت سالگرد شهادت علامه مرتضی مطهری و روز بزرگ معلم بر آن شدیم تا با دو تن از اساتید دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) گفتوگویی داشته باشیم تا با نگاهی متفاوت به بررسی ابعاد مختلف شخصیتی شهید مطهری و آثار به جای مانده از وی بپردازیم.
معلم انسان را به ملکوت اعلی میرساند
حجتالاسلام عبدالحق براری عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: جایگاه معلمی بسیار رفیع است زیرا اساتید در دانشگاهها و معلمان در مدارس، دست انسان را میگیرند و با خود به سوی ملکوت اعلی میبرند.
وی با اشاره به اینکه دوازدهمین روز از اردیبهشت ماه هر سال به نام علامه شهید مطهری رقم خورده است، افزود: خداوند متعال به انقلاب اسلامی ایران عنایت ویژهای کرد، قبل از اینکه این انقلاب الهی محقق شود و در صحنه عمل سؤالهای شکل گرفته در ذهن و عین مردم عالم را پاسخگو باشد، یک معجزه بزرگی در جهان اسلام رخ داد.
براری با اشاره به این معجزه، ادامه داد: سالها قبل از انقلاب، در نجف علامه قاضی طباطبایی در حوزه عرفان ظهور میکند و شاگرد آن سالک إلی الله به نام علامه طباطبایی در ایران مائدههای علوی، قرآنی، عرفانی و حکمی را برای شاگردان خود پهن میکند.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) عنوان کرد: علامه طباطبایی شاگردانی بزرگی همچون متفکر شهید آیت الله مرتضی مطهری، آیتالله جوادی آملی و حسن زاده آملی را در ایران پرورش داد.
وی با اشاره به اینکه همزمان با وقوع انقلاب اسلامی فعالیت حلقههای مارکسیستی در دانشگاهها جهت مقابله با ایدئولوژی اسلام آغاز شده بود، افزود: چندین سال پیش از آنکه گروههای التقاطی مارکسیستی فکر و ذهن جوانان ایران را ببلعند، علامه طباطبایی کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم را نوشت و شهید مطهری شرحی بر آن ثبت کرد که 50 سال است کسی جرئت نکرده تا یک خط از این مطالب ارزشمند را مخدوش کند.
شهید مطهری پاسخگوی تمام شبهات جامعه انقلابی ایران بود
براری علامه طباطبایی و مطهری را کوه استوار علوم اسلامی خواند و تصریح کرد: در آستانه انقلاب اسلامی ایران شخصیتهای بزرگی مانند آیت الله مطهری بروز و ظهور کردند که پاسخگوی سؤالات و شبهات جدید از سوی دوستان و دشمنان انقلاب نوظهور بودند.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین با بیان اینکه با وقوع انقلاب ایران سؤالات زیادی در اذهان مردم جامعه شکل گرفت، ادامه داد: شهید مطهری با آثار گران مایه خود به تمام این سؤالات و ابهامات پاسخ کامل داد.
وی این شهید متفکر را ایدئولوگ انقلاب خواند که نظام اسلامی ایران را بسیار یاری کرده است و عنوان کرد: ارزش قلم متفکرانی همچون شهید مطهری بالاتر و تأثیرگذارتر از خون شهیدان است زیرا آن قلم، خون و حماسه را در شریان رگهای جامعه فراهم میآورد.
جایگاه رفیع معلم از نگاه امام جمعه قزوین / بدون معلم هرگز به قلههای بلند انسانی و ملکوتی نخواهیم رسید + فیلم«ناگفتههایی از سلوک علمی و عملی استاد شهید آیتالله مرتضی مطهری»شهید مطهری شناختی کامل از زمان و نیاز جامعه اسلامی داشت
براری با اشاره اینکه نزدیکان شهید مطهری، وصف اخلاق وی را از دور همچون منطق میخواندند،تصریح کرد: هنگامی که از منطق صحبت به عمل میآید یعنی یک چیز آهنین و قالبی سخت که باید در راستای آن حرکت کرد و جولان ذهن را به صورت مطلق از آن گرفت.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین در ادامه گفت: شهید مطهری در قالب نگاههای عقلانی، وحیانی، حکمی و کلامی مستحکم بوده این در حالی است که وصف احوال این شهید از میانه راه همچون فلسفه بوده، در تأملات فلسفی گشایش بیشتری بوده و مقداری از صلابت منطق تنزل کرده است.
وی با بیان اینکه شهید مطهری نزد همراهان خویش از نزدیک مانند عرفان بوده است، گفت: وی متخلق به خلقی بود که همه افراد آرزوی همنشینی و همراهی با وی را داشتند.
براری با تأکید بر اینکه علامه مطهری در حوزه منطق، فلسفه و عرفان تمام سلیقهها را در آثار خود جمع کرد، تصریح کرد: حضرت امام(ره) به عنوان بیانگذار کبیر انقلاب که صاحب چندین آثار پربار و باارزش و دلسوز اسلام ناب بودند، تمام آثار شهید مطهری را مورد تأیید قرار دادند که این مهر تأیید حضرت امام(ه) سبب شد تا نفوس مشتاق در دریای وسیع معارف اسلامی شنا کنند.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین افزود: سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری نیز این روزها در جمع اعضای تشکلهای انقلابی دانشگاهها رونق بسیار خوبی داشته و حق تلاشهای بی وقفه این شهید بزرگوار در راه اعتلای دین مبین اسلام، بین جوانهای انقلابی آتش به اختیار و اساتید انقلابی تا حدودی ادا شده است.
وی با تأکید بر اینکه آثار شهید مطهری همچنان نیز نو و دلربا باقی مانده است عنوان کرد: فیلسوفان، متکلمان، حکیمان و مبلغان اسلامی تا ابد مجذوب آثار این شهید والامقام خواهند بود.
آثار شهید مطهری هیچگاه فراموش نخواهد شد
براری با بیان اینکه خداوند، روح و جسم شهید مطهری را نزد خویش پذیرفت، گفت: ذات باری تعالی روح آن متفکر اسلامی را به سوی خود بسیج کرد تا معارف الهی را از آسمانها بر صفحات کتاب بیاورد و جسم وی نیز با شهادت نزد خالق آسمانها و زمین صعود کند.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین ادامه داد: دشمنان تیر را به تفکر شهید مطهری زدند، اما آثار این شهید عزیز عجین با انقلاب اسلامی ایران شده است و همچنان که این انقلاب به کوری چشم دشمنان صلابت دارد، الهامات وی نیز به فراموشی سپرده نخواهد شد.
شهید مطهری یک الگوی ناب برای جامعه اسلامی است
سید امراله حسینی، عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: شخصیت شهید مطهری بینیاز از تعریف و اثبات است و این شهید به عنوان یک چهره موفق در عرصه پژوهش، علم و تحقیق در جوامع علمی معرفی میشود.
وی با اشاره به میزان ارجاعات محققان به آثار شهید مطهری در طول 40 سال انقلاب، ادامه داد: بیش از هزار و 500 عنوان مقاله، بیش از 400 کتاب و پایان نامه، همایش و جشنوارهای متعدد در مورد شهید مطهری نشان از کارایی، اثربخشی و بهرهوری کار شهید مطهری دارد.
حسینی با بیان اینکه مطهری یک شخصیت برجسته و الگوی ناب برای جامعه اسلامی است، گفت: آن چنان که باید و شاید از آثار و آراء شهید مطهری به عنوان یک متفکر و نظریه پرداز در سالهای اخیر توجه نشده است.
مبانی فکری شهید مطهری در جامعه مغفول مانده است
عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین افزود: رهبر معظم انقلاب، آثار شهید مطهری را مبنای فکری نظام اسلامی برشمردند اما این روزها در ردههای مدیریتی و آموزشی، آثار شهید مطهری مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه هرساله توجه بیشتری به برگزاری همایشهایی با موضوع شخصیت و آثار شهید مطهری برگزار میشود در حالی که مبانی فکری شهید مورد غفلت واقع شده است، گفت: شهید مطهری بنیان مرصوصی بنا نهادند تا ساختمان فکری جامعه اسلامی بر روی آن بنا شود.
حسینی با اشاره به نقش پررنگ دانشگاه در احیای تفکرات شهید مطهری خاطرنشان کرد: دانشگاه باید مبانی فکری شهید مطهری را شناسایی کند و آن را در تمام مواد آموزشی بگنجاند تا دانشجویان در هر رشتهای با آراء و اندیشههای شهید به عنوان مصلح دینی، اجتماعی و متفکر اسلامی آشنا شوند.
عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین: این شهید والامقام در صدد پی ریزی فلسفه اجتماعی و مبانی تمدن اسلامی بوده است و آن چیزی که در این برهه از زمان به آن نیازمندیم، کار کردن بر روی مبانی فکری و نظریههای شهید مطهری است.
وی در ادامه گفت: آن چیزی که الگو پذیر است رویکرد و روش شهید مطهری در برخورد با مسائل است؛ رویکرد این مصلح دینی اصلاح گرایانه بود تا تفکرات اسلامی را در جامعه اصلاح کند و روش وی نیز حقیقت گرایانه با به کار گیری روش های علمی بوده است.
حسینی با اشاره به اشاره به بحث گریز از عمل، گریز از ایمان شهید مطهری عنوان کرد: پیگیری یک اندیشه و پیریزی پایههای یک تمدن نیاز به کوشش و تلاش مستمر دارد این در حالی است که طبیعت بشر گریزان از این عمل است و جامعه هنگامی که مسیر را مشکل ببیند، به راه فرعی رفته و به ظاهر اکتفا میکند.
عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین در انتها خاطرنشان کرد: طبق پیش بینیهای دقیق شهید مطهری، برخی از مدیران در نظام اسلامی بنا به دلایل مادی از مسیر انقلاب انحراف پیدا کردند و به همین خاطر از پیگیری مبانی اصیل اسلامی باز ماندند.
انتهای پیام/ش
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0