گزارش: کابینه هفت رنگ رژیم صهیونیستی؛ پنجمین دولت نتانیاهو در آستانه شکلگیری
گزارش: کابینه هفت رنگ رژیم صهیونیستی؛ پنجمین دولت نتانیاهو در آستانه شکلگیری
کابینه جدید رژیم صهیونیستی در حالی شکل میگیرد که با مخالفان زخم خوردهای روبرو است و درون آن هم از آراء متضاد پر است، اما رقبای این کابینه آنقدر پر قدرت نیستند که بتوانند به راحتی آن را سرنگون کنند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی از نوامبر 2018 تا کنون نخست وزیر دولتی است که دولت موقت محسوب میشود و او تنها به این خاطر در این پست مانده است که هیچ یک از اعضای کنست رژیم صهیونیستی و خود نتانیاهو طی 3 انتخابات گذشته تاکنون نتوانستند ائتلافی برای کابینه به وجود آورند. حالا در آخرین فرصتهای موجود پس از انتخابات سوم، گانتس با چرخشی 180 درجه به ناگاه با نتانیاهو ائتلاف کرد تا کابینهای را به وجود آورند که تاکنون در تاریخ اشغال فلسطین وجود نداشته است.
ائتلافی از مجموعه اضداد
اینکه کابینهای که قرار است شکل بگیرد در تاریخ اشغال فلسطین سابقه نداشته به چینش ناموزونی باز میگردد که در حال شکل گیری است. کابینه حاضر از 3 جریان کاملاً مخالف شکل گرفته است:
اول، راستگرایانی که خود مجموعهای از دو جریان نه چندان هم مسیر هستند. راستگرایان در حال حاضر جمع لیکود و احزاب مذهبی تندرو مثل شاس و یهودیان توراتی هستند. خود این ترکیب راستگرایان تناسخی با راستگرایان سنتی رژیم صهیونیستی ندارند چرا که راستگرایان سنتی رژیم صهیونیستی مجموعهای از احزاب سکولار با دیدگاههای سرمایهداری را تشکیل می دادند همین که امروز مذهبیهای تندرو در کنار سکولارها قرار گرفته اند و از سویی برخی سکولارها سنتی مثل لیبرمن در میان آنها قرار ندارند برهم خوردن ساختار سنتی آنها را نشان میدهد.
دوم، به اصطلاح میانههایی که در کنار چپگرایان سنتی، اپوزیسیون نتانیاهو را پیش از این تشکیل داده بودند. میانهها که با نام ائتلاف «آبی- سفید» به ریاست بنی گانتس و با حضور «یائیر لاپید»، «موشه یعلون» و گابی اشکنازی با نگاه مقابله با نتانیاهو وارد عرصه انتخابات شده بودند مجموعهای از مخالفان نتانیاهو را تشکیل میدادند. همه آنها اعضای گذشته لیکود و همراهان نتانیاهو بودند که با کارشکنیهای نتانیاهو از او فراری بودند. این ائتلاف با توافق نتانیاهو و گانتس از هم پاشید. حالا اشکنازی و گانتس در کنار هم با نتانیاهو توافق کردهاند و یعلون و لاپید به اپوزیسیون کابینه تبدیل شدهاند.
سوم، چپگرایان سنتی رژیم صهیونیستی که تا اواخر دهه 1970، قدرت بلامنازع عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی بودهاند. چپگرایان نیز مجموعه حزب کار به ریاست عمیر پرز، گیشر به ریاست اورلی لِوی و مِرِتس را تشکیل میدادند. با توافق گانتس و نتانیاهو بین آنها نیز انشقاق حاصل شد و ابتدا اورلی لِوی به گانتس پیوست و پس از آن عمیر پرز را ترغیب کرد تا به گانتس ملحق شود. حالا چپگرایان سنتی رژیم صهیونیستی هم با انشقاقی که موجب شده مِرِتس به سمت اپوزیسیون برود در کابینه جدید قرار دارند.
تلاش های اپوزیسیون برای شکل نگرفتن کابینه
پس از توافق گانتس و نتانیاهو بخشی از ائتلاف آبی- سفید – که با گانتس در توافق با نتانیاهو همراه نشده بودند- به همراه لیبرمن به اپوزیسیون این توافق و کابینه تبدیل شدند. این مجموعه که باور نداشتند توافق به دست آمده به نتیجه برسد با گذشت زمان و مشاهده شواهد تشکیل کابینه، به سمت اقدامات بازدارنده علیه تشکیل کابینه رفتند.
تصویب قانون علیه نتانیاهو در کنست
نخستین اقدام اپوزیسیون برای تشکیل نشدن کابینه جدید، تلاش برای تصویب قانونی در کنست بود تا مانع نخست وزیری نتانیاهو شوند. این اقدام از زمان اعلام نتایج انتخابات آغاز شده بود. تلاش بر این بود تا قانونی در کنست تصویب شود که نخست وزیر شدن کسی را که دارای پرونده قضایی است، ممنوع کند. اما زمانی که گانتس با نتانیاهو همراه و رئیس کنست شد اجرای این طرح عملاً منتفی شد. اپوزیسیون تلاش کرد آن را احیا کند اما گانتس که حالا رئیس کنست شده بود و با نتانیاهو توافق کرده بود نمیتوانست اجازه دهد این طرح اجرایی شود چرا که اگر به نتیجه می رسید، تشکیل کابینهای که قرار بود گانتس نخست وزیر دوره دوم آن باشد مقدور نمیشد.
درخواست از دادگاه عالی برای ورود به مسئله
وقتی مخالفان نتانیاهو، موفق به تصویب قانون علیه او نشدند به دادگاه عالی رژیم صهیونیستی متوسل شدند. آنها قبل از توافق گانتس و نتانیاهو با توسل به این دادگاه توانسته بودند «یولی ادلشتاین» رئیس لیکودی کنست را کنار بزنند و گانتس با این حربه توانسته بود رئیس کنست شود. حالا آنها درخواستهای متعددی را به دادگاه عالی فرستادند و تشکیل کابینه جدید را مشکوک توصیف کردند و خواستار آن شدند که دادگاه عالی رژیم صهیونیستی با ورود به مسئله، مانع تشکیل کابینه جدید شود.
براساس اعلام دادگاه عالی، 8 درخواست از سوی احزاب مخالف، به دادگاه عالی رژیم صهیونیستی ارسال شده بود که در همگی آنها تشکیل کابینهای با این مشخصات را خارج از عرف و مشکوک توصیف کرده بودند. اما دادگاه عالی با اعلام رأی مخالف خود نسبت به 8 درخواست ارائه شده اعلام کرد با وجود نامتجانس بودن ائتلاف به وجود آمده اما هیچ تخلف قانونی در این توافق اولیه آنها وجود ندارد لذا دلیلی وجود ندارد که دادگاه عالی مانع تشکیل کابینه جدید شود.
ای رأی دادگاه عالی رژیم صهیونیستی زمانی صادر شد که تنها ساعاتی به پایان مهلت تشکیل کابینه باقی مانده بود و اگر این ساعات پایان می یافت و دادگاه عالی همین رأی را صادر میکرد باز هم کار به انتخابات چهارم میکشید.
فرار از انتخابات چهارم
با رأی دادگاه عالی رژیم صهیونیستی در خصوص قانونی بودن توافقات بین گانتس و نتانیاهو عملاً کابینهای با حضور مجموعه ای کاملاً متشتت شکل خواهد گرفت. مجموعهای که قرار است کابینه جدید رژیم صهیونیستی باشد. این کابینه موجب شد صهیونیستها چهارمین انتخابات پی در پی را برگزار نکنند و کابینهای جدید با دو نخست وزیر داشته باشند. اول نتانیاهو که 18 ماه نخست این دولت را ریاست خواهد کرد و دوم گانتس که از سپتامبر 2021 نخست وزیر دوره دوم این دولت خواهد بود.
دیوان عالی رژیم صهیونیستی: نتانیاهو برای ریاست کابینه مشکلی نداردرژیم اسرائیل| از شمارش معکوس برای حذف نتانیاهو تا سودای لیبرمن برای نخست وزیریرژیم اسرائیل|تشکیل دادگاه عالی و تشدید جنگ قدرت میان اشغالگرانتحولات رژیم اسرائیل| از تظاهرات مجدد صهیونیستها تا احتمال رد صلاحیت نتانیاهو
افق پیشِ روی کابینه جدید
با تشکیل کابینهای که قرار است طی چند روز آینده شکل گیرد نتانیاهو برای پنجمین بار ریاست دولت و کابینه را در رژیم صهیونیستی در اختیار میگیرد. او رکورد بن گوریون را پیش از این از او گرفته بود و حالا این رکورد را به دلیل مدت زمان طولانی نخست وزیری طولانیتر میکند. اما معلوم نیست این کابینه چقدر عمر کند. بسیاری تحلیلگران معتقدند نتانیاهو به گانتس اجازه نخواهد داد به نخست وزیری برسد و به هر بهانهای که باشد پیش از نخست وزیری گانتس دولت را منحل خواهد کرد.
از سوی دیگر این کابینه اپوزیسیونی را مقابل خود میبیند که همگی از نتانیاهو و گانتس زخم خوردهاند و از هیچ اقدامی علیه آنها دریغ نخواهند کرد. به نظر میرسد عمر این کابینه چندان طولانی نباشد. هرچند که به دلیل ضعف رقبای حزبی نتانیاهو در عرصه کنست بعید به نظر میرسد آنها بتوانند چیزی مقابل او برای عرضه داشته باشند.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0