سه مشکل بخش کشاورزی از نظر سرپرست جدید
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ – ۱۳:۳۴ سه مشکل بخش کشاورزی از نظر سرپرست جدید
سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی با بیان سه مشکل بخش کشاورزی مرتبط با خاک، به طعنه گفت: برخی نظریهپردازان علم خود را به رخ ما میکشند و میگویند واردات بهتر از تولید است.
به گزارش مشرق، امروز عباس کشاورز سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی در مراسم روز جهانی خاک با بیان سه مشکل بخش کشاورزی مرتبط با خاک، گفت: عملکرد پایین کاهش درآمد و بالا بودن هزینههای کشاورزی و پایدار نبودن بخش کشاورزی از مشکلات اساسی این بخش است.
کشاورز در بخش دیگری از صحبتهای خود گریزی طعنهآمیز به نظرات برخی نظریهپردازان زد و گفت: این گونه نظریهپردازان علم خود را به رخ ما میکشند و میگویند واردات بهتر از تولید است.
بیشتر بخوانید:
سرپرست جدید وزارت کشاورزی را بهتر بشناسیم
به گزارش فارس، به نظر میرسد صحبتهای سرپرست جدید وزارت کشاورزی معطوف به صحبتهای عیسی کلانتری رئیس اسبق وزارت جهاد کشاورزی است که بارها و بارها بر این نکته تأکید کرده که خودکفایی در کشور منجر به از دست رفتن منابع میشود و باید روی خودکفایی محصولات کشاورزی اصرار نکنیم.
همزمان بعضی منابع خبری میگویند کلانتری که 12 سال بر کرسی وزارت کشاورزی کشور تکیه زده بود با استعفای اخیر حجتی به دنبال چیدمان گزینههای خود در وزارت کشاورزی است و میخواهد با نشاندن نیروهای نزدیک به خود در بدنه این وزارتخانه سیاستهای خود درباره واردات غذا را عملی سازد.
* بخش کشاورزی نباید در مقابل اتفاقات شکننده باشد
کشاورز در بخش دیگری از صحبتهای خود در توضیح پایدار نبودن کشاورزی کشور گفت: نباید کشاورزی ما در مقابل هر اتفاقات این قدر شکننده باشد و باید پایداری خود را حفظ کند مثلاً نباید در محصولات دیم نگاهمان فقط به آسمان باشد و باید برنامهریزی منسجم حتی برای کشاورزی دیم داشته باشیم.
وی در ادامه از آب را به عنوان چالش ملی نام برد و گفت: بحران آب امروزه به تهدیدی در دریاچه ارومیه، باتلاق گاوخونی و بختگان شده و افت آبهای زیرزمینی مهاجرت را به ویژه در دشتهای بحرانی رقم زده است.
سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تمام مسائل و مشکلات مربوط به کشاورزی و آب با تغییر نگاه و نگرش به خاک قابل جبران است،گفت: نباید به دنبال جنگ با طبیعت باشیم و در این طبیعت هر بخشی سهم خودش را دارد و حتی خاک هم باید از این طبیعت سهم خود را ببرد. ما نباید همه محصولات کشاورزی را برداشت کنیم و باید بخشی از آن را به خاک برگردانیم. هر طور با طبیعت برخورد کنیم او نیز با ما چنین برخوردی خواهد کرد.
منظور کشاورز از برگرداندن بخشی از محصولات، بقایای محصولات کشاورزی مانند کاه و کلش است که میتواند باعث افزایش مواد آلی و نفوذپذیری خاک شود.
* هیچ تصمیمی نباید بدون در نظر گرفتن تاثیر آن بر خاک گرفته شود
وی ادامه داد: مشکل ما این است که خاک را بخشی میبینیم در حالی که نباید هیچ تصمیمی در بخش کشاورزی بدون در نظر گرفتن اثرات آن بر خاک انجام شود. همه ارکان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به خاک مسؤول هستند و باید تلاش کنند تا اهمیت خاک را در امنیت غذایی و بخش کشاورزی عمومی سازند.
سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: از نظر من کشاورزان ما جزو پیشرفتها هستند اما مشکل ما این است که بینش بخشی داریم و باید بینش کلینگری برای خاک داشته باشیم و هیچ گونه تصمیماتی اگر برای خاک مشکلساز باشد گرفته نشود.
وی همچنین گفت: باید برنامههای جامع و کاملی طراحی شود و این برنامهها به بخشهای اجرا منتقل شود. همچنین آزمایشگاههای مکانیک خاک ما باید مجهز باشند و برای کشاورزان ما کشاورزی متناسب با خاک ارائه دهند.
کشاورز ادامه داد: تقلیل وظیفهمندی در قبال خاک به یک یا چند معاونت و دفتر و سازمان محدود نمیشود و همه ما مسؤولیم.
سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی گفت: باید رفتارمان در قبال خاک مسؤولانه و با در نظر گرفتن ضرورتها و اهمیت حفاظت از خاک باشد. سازمان استانها در اتخاذ تصمیمات مختلف در خصوص استفاده از نهادهها به ویژه سموم و کودها باید متناسب با منطبق با یافتههای تحقیقاتی باشد. نباید بدون آشنایی علمی با مبانی خاک در حوزه کشاورزی تصمیم گرفت.
وی افزود: کلید حفاظت آب همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند حفاظت از خاک است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0