گرسنگی و تشنگی روزه داری را چگونه تحمل کنیم
ماه مبارک رمضان، سبک درست زیستن است و به ما الگویی برای زیست درست در ماههای آینده میدهد.
در ماه رمضان هنگام گرسنگی و تشنگی به ویژه وقتی بر اثر گرمای محیط یا فعالیت بدنی حرارت ما بالاتر میرود؛ بدن انسان دچار کم آبی
و کاهش سطح قند خون میشود و به مرحله سوخت و ساز چربیها وارد میگردد. در نتیجه این تغییرات، ممکن است احساس ضعف
بیحالی، کم حوصلگی بوی بد دهان، تغییرات روحی و روانی و تغییر در برخی عملکردهای مغزی ایجاد شود. این تغییرات به ویژه در
روزهای آغازین ماه مبارک رمضان و همچنین در افرادی که عادت به پرخوری و پرنوشی دارند، نمود شدیدتری خواهد داشت.
یک روش خوب برای جلوگیری از چنین عوارضی آن است که در طول سال هم رژیم غذایی مناسبی داشته باشیم یا دست کم از چند
روزپمانده به رمضان با تنظیم رژیم غذایی و کاهش حجم غذا به استقبال روزه داری برویم اما از سوی دیگر حداقل آثار مثبت جسمانی
روزه رامیتوان کاهش انباشتگی (امتلاء) بدن از مواد مختلفی دانست که در نتیجه خوردن و آشامیدن مداوم در کنار فعالیت کم بدنی و
دوری از ورزش در بدن ما تجمع مییابند.
اهمیت این موضوع آنجا معلوم میشود که بدانیم بسیاری از بیماریهای، مهم شایع و ناتوانکننده مانند پرفشاری خون قند و چربی خون
بالا کبد چرب،نقرس، برخی مشکلات قلبی عروقی، چاقیها و…، ناشی از همین امتلاء هستند.
سحری خوردن لازم است
بیشتر ما عادت به خوردن سه یا دست کم دو وعده غذا در روز داریم.
خوردن سحری در جهت رعایت این عادت لازم است همچنین با نخوردن سحری، معده انسان به مدت زیادی خالی میماند که به ویژه در افراد
مستعدمیتواند موجب بدبویی دهان، سردرد و دردهای عضلانی کاهش وزن شدید و زیانبار و مشکلات گوارشی جدی شود که گاه تا ماهها و
سالها گریبانگیر فرد خواهد بود.
با تشنگی چه کنیم
در وعدههای سحر و افطار باید علاوه بر پرهیز از خوردن چربیها و خوراکیهای سرخ کردنی و چرب، پرهیز از مصرف میوههای گرمسیری
چون موز وانبه که زیاده روی در خوردن آنها موجب افزایش غلظت خون میشود، پرهیز از خوردنیهای عطشآور چون بادنجان، کشک،
ماکارونی و لازانیا، ماهیو کنسروها، مصرف کمتر شیرینیها به ویژه شیرینیهای قنادی چون زولبیا و بامیه یا پشمک با خوردن خوراکهای
دارای آلوبخاراتمرهندی و زرشک،نوشیدن شربتهای سرکه، شیره، سکنجبین، شربت آبلیمو یا شربت بیدمشک با گلاب یا آب آلو، تمر یا
زرشک، نوشیدن عرق کاسنی به تنهایی یاهمراه با یک قاشق چای خوری تخم خرفه و نوشیدن ماءالشعیر طبّی به جای آب و چای
از ایجادتشنگی زیاد در طول روز پیشگیری کرد.
همچنین بهتر است در وعده سحر از مصرف خوردنیهای ادرارآور مانند هندوانه و چای پررنگ نیز پرهیز شود چون با افزایش دفع ادرار د
ر طول روز،موجب تشنگی بیشتر در نزدیکی افطار میشوند.
بخوانید…
برچسب ها :اوا البرزخبر ، تشنگی ، گرسنگی ، ماه رمصان ، نس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0