امکان غنیسازی پاستیل با کلسیم و ویتامین D
پژوهشگران صنایع غذایی با انجام یک مطالعه عنوان کردند که میتوان پاستیل را با کلسیم و ویتامین D غنیسازی کرد، به صورتی که ویژگیهای حسی آن مانند طعم، رنگ و … تغییری نکند.
در سالهای اخیر دریافت کافی ویتامین D به مسئلهای مهم و اساسی تبدیل شده است. چرا که این ویتامین نقش مهمی در جذب کلسیم و فسفر و انتقال آنها به استخوانها دارد. همچنین بررسیها حاکی از نقش ویتامین D در سایر بیماریها است.
با توجه به اینکه تامین میزان مورد نیاز این ویتامین، به سادگی امکانپذیر نیست، در سالهای اخیر، تولید محصولات غذایی غنیشده با ویتامین D، مورد توجه قرار گرفته است.بر همین اساس پژوهشگران صنایع غذایی با انجام یک مطالعه امکان غنیسازی پاستیل با کلسیم و ویتامین D را مورد بررسی قرار دادند.برای انجام این مطالعه ویتامین D به صورت پودری وهمچنین کربنات کلسیم، با غلظتهای مختلف به فرمولاسیون پاستیل اضافه شدند و ویژگیهای حسی آن از نظر رنگ، طعم، بافت وپذیرش کلی و همچنین ویژگیهای بافتی پاستیلها از نظر سختی، پیوستگی و قابلیت جویدن در طی ۶۰ روز نگهداری، مورد ارزیابی قرار گرفت.
بررسیهای این مطالعه نشان داد که استفاده از غلظتهای مختلف کلسیم اثر معناداری بر افزایش خواص شیمیایی، خواص بافتی و کاهش ویژگیهای حسی رنگ و طعم پاستیل داشت.همچنین استفاده از غلظتهای مختلف ویتامین D اثر معنیداری درخواص شیمیایی، خواص بافتی، ویژگیهای حسی و … در مقایسه با نمونه شاهد نداشت.پژوهشگران این مطالعه بر اساس بررسیهای این مطالعه میگویند:پاستیلهای غنیشده با کلسیم و ویتامین D اختلاف معنیداری با نمونه شاهد نداشتند و دوره نگهداری از آنها نیز کاهش نشان نداد.
این محققان معتقدند که میتوان پاستیل را توسط کلسیم و ویتامین D غنی کرد و از خواص سلامتبخش آن استفاده کرد،
بدون اینکه اثر نامطلوبی بر خواص حسی محصول داشته باشد.در انجام این مطالعه شیما رهبری نژاد، شیلا برنجی و
لیلا ناطقی؛پژوهشگران گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه زمستان سال جاری، به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی امکان غنیسازی پاستیل با کلسیم
و ویتامین D۳» در نشریه پژوهشهای صنایع غذایی منتشر شده است.
بیشتربخوانید:
- عبدالملکی:تعاونیهای سهام عدالت شهرستانی باید تقویت شوند
- استاندار البرز: وزارت امور خارجه برای به توسعه صادرات کمک کند
- پوشاک “قاچاق” کارخانجات نساجی استان البرز را در آستانه تعطیلی قرار داد
- سهم دختران از حقوق بازنشستگی پدران متوفی
- دیدار استاندار البرز با ۳۶ تن از شهروندان البرزی
- نخستین بیمار مبتلا به “اُمیکرون” در استان البرز شناسایی شد
- تقدیر از هنرجویان مسابقه نقاشی کاناگاوا ژاپن
- دیدار استاندار البرز با ۳۶ تن از شهروندان البرزی
- نخستین بیمار مبتلا به “اُمیکرون” در استان البرز شناسایی شد
- تقدیر از هنرجویان مسابقه نقاشی کاناگاوا ژاپن
- دریافت وجه اضافی از بیماران به بهانه قطعی سیستم نسخه الکترونیک غیر قانونی است
برچسب ها :البرز ، اواالبرز ، پاستیل ، صنایع غذایی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0