در هوای آلوده چه مواد غذایی مصرف کنیم؟
هوای آلوده معمولا متشکل از مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربنهای سوخته نشده،
ذرات ریز معلق، برمید سرب و سایر ترکیبات سربی است.
این هوا میتواند برای همه خطرساز باشد،
اما کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماریهای قلبی، ریوی بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند.
کارشناسان تغذیه تعدادی از نکات تغذیهای را توصیه میکنند که نقش مهمی در کمتر کردن عوارض ناشی از آلودگی هوا دارد.
با خوردن میوه و سبزیجات تازه و کمتر مصرف کردن فست فودها و غذاهای آماده،
میتوانیم از خودمان تا حدودی دربرابر این آلودگی ها مراقبت کنیم.
یکی از میوههایی که خوردن آن در ایام تشدید آلودگی هوا توصیه میشود، سیب است.
سیب سرشار از پکتین است.
پکتین ضد سموم موجود در هواست و سرب را جذب
و مانع از رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود.
پرتقال و توت فرنگی، لیمو، گریپ فروت، هویج و غلات سبوس دار هم این خاصیت را دارند.
مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D هم میتواند اثرات مسمومکننده گازهای آلاینده را خنثی کنند.
ویتامین E در روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد.
منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخممرغ هستند که در روزهای آلودگی هوا باید بسیار بیشتر مصرف شوند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بخوانید…
- نجات جان نوجوان ۱۲ ساله در منطقه سخت گذر احمدفداله دزفول
- نگاه خیره در حین رانندگی به قتل انجامید
- کلانشهر کرج الگوی مناسبی در حفظ و نگهداری فضای سبز است
- اسرائیل دست به اقدامی عجیب زد
- بنزین را لیتری 50 هزار تومان بفروشید / دولت خواستار افزایش قیمت بنزین است؟!
- دوره آموزشی انتخابات ویژه اعضای منتخب ستاد انتخابات استانها
- بازدید شهردار کرج از روند راه اندازی BRT
- گیاه انسولین در هند
- جشنواره گلهای داودی در باغ ملی گیاه شناسی
- پویش “شهر نمونه، شهروند نمونه” در کلانشهر کرج اجرایی شد
برچسب ها :آوا البرز خبر ، هوای آلوده
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0