تاریخ انتشار : شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۶
کد خبر : 141444

در هوای آلوده چه‌ مواد غذایی مصرف کنیم؟

در هوای آلوده چه‌ مواد غذایی مصرف کنیم؟

هوای آلوده معمولا متشکل از مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسید‌های نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده،

ذرات ریز معلق، برمید سرب و سایر ترکیبات سربی است.

این هوا می‌تواند برای همه خطرساز باشد،

اما کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند.

کارشناسان تغذیه تعدادی از نکات تغذیه‌ای را توصیه می‌کنند که نقش مهمی در کمتر کردن عوارض ناشی از آلودگی هوا دارد.

با خوردن میوه‌ و سبزیجات تازه و کمتر مصرف کردن فست فود‌ها و غذا‌های آماده،

می‌توانیم از خودمان تا حدودی دربرابر این آلودگی ها مراقبت کنیم.

یکی از میوه‌هایی که خوردن آن در ایام تشدید آلودگی هوا توصیه می‌شود، سیب است.

سیب سرشار از پکتین است.

پکتین ضد سموم موجود در هواست و سرب را جذب

و مانع از رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود.

پرتقال و توت فرنگی، لیمو، گریپ فروت، هویج و غلات سبوس دار هم این خاصیت را دارند.

مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D هم می‌تواند اثرات مسموم‌کننده گاز‌های آلاینده را خنثی کنند.

ویتامین E در روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد.

منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخم‌مرغ هستند که در روز‌های آلودگی هوا باید بسیار بیشتر مصرف شوند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

بخوانید…
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.